Jelly in Italy

Jelly in Italy

Dé snack in Puglia: Focaccia en Panzerotti

Typische Pugliese snacks zijn: focaccia Pugliese en panzarotti.
Dit zijn de twee snacks die je gegeten moet hebben als je Puglia bezoekt. De focaccia lijkt op een soort van dikke pizza met tomaatjes, olijven en basilicum.
Een panzerotto (enkelvoud) is dubbelgevouwen pizzadeeg gevuld met mozzarella en tomaat. De panzerotti wordt bereid in hete olie. Het deeg wordt daardoor knapperig en de vulling extra smeuïg. Het woord panzerotto (enkelvoud) stamt af van het Italiaanse woord pancia, dat buik betekent. Het is een verwijzing naar de vorm van de snack: het is een halve maan, met een buikje waar de vulling inzit. Het is zeker lekker. Maar na één panzerotto ben je bom vol. Caloriebommetjes eerste klas (;
Je kunt deze typische lekkernijen het beste kopen bij een Panificio. Deze zaakjes zijn gespecialiseerd in het maken van deze snacks.
In ons dorp Santo Spirito zit een goede Panificio. Af en toe ga ik hier met David en Isabella even lunchen. Op onze witte bakkersfiets, met blonde bambino’s blijven we een bezienswaardigheid.

Panzerotto
David kiest vandaag voor Focaccia (;
Geen kinderstoel voor Isabella, maar zo gaat het ook prima (;
Focaccia

Handige info:
https://www.facebook.com/barintavola/
Lungo Mare Colombo Cristoforo,

BA 70100, 70127 Bari
Santo Spirito, Puglia, Italy
080 533 5518

De panifico ligt in het kleine haventje van Santo Spirito en je kunt er makkelijk je auto (gratis) parkeren. Met openbaar vervoer is het ook makkelijk te bereiken. Het station Bari Santo Spirito ligt vrijwel in het midden van het dorpje. Vanaf het station is het een kleine 10 minuten lopen naar het panifico en het haventje. Hier vind je nog een aantal barretjes, kruidenierszaakjes en de dagelijkse vismarkt. Op en top puur Italie.
Mocht je in Santo Spirito zijn, laat het me dan even weten (;
Geef een reactie
*
*
*

INSTAGRAM

Instagram did not return a 200.