Jelly in Italy

Jelly in Italy

Bari de stad van Sinterklaas

Bari is een stad die mij erg heeft verrast. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord voordat we er naar toe verhuisden… Schandalig he? Dat kan ik me nu niet meer voorstellen na twee jaar hier te hebben gewoond.
Ik laat jullie in dit artikel een klein beetje proeven van deze veelzijdige stad en hoop jullie hiermee over te halen om zelf de stad te gaan ontdekken. Als je nog echt een stukje authentiek Italie wilt proeven zeg ik: Doen! Boeken die ticket. Hieronder vind je een videoimpressie van mijn stad: Bari.

Bari vecchia
Bari vecchia (‘oud’ in het italiaans) is heerlijk om doorheen te wandelen. Je ziet er alles voorbij komen, hetgeen waar ik Italie om waardeer. De vespa’s, de oude vissersboten en vissers, oude dames die verse pasta maken op straat. De terrasjes, de heerlijke wijn. Ga zo maar door.  In Bari stad zie je goed het verschil tussen oud&nieuw. Je vindt er het prachtige Theater Petruzzelli maar aan de andere kant kun je er ook minder mooie flatgebouwen vinden.

In het nieuwe gedeelte vind je onder andere de winkelstraat: via Sparano. (zie mijn artikel: shop untill you drop)

Sinterklaas
Een mustsee is de Basilica di San Nicola. Hier ligt St. Nicolas begraven. In de elfde eeuw hebben de christelijke Italianen het lichaam, voor ons beter bekend als ‘Sinterklaas’ naar Bari gebracht. De relikwieën zijn altijd nog te bekijken.

Havenstad
De hoofdstad van Puglia wordt ook wel ‘de toegangspoort van Zuid-Italië’ genoemd. Het is een internationale handelsstad. Dit begon al in de middeleeuwen. Nu meren er boten aan uit landen als Kroatië, Griekenland, en Albanië.
De producten uit de directe omgeving worden in Bari verhandeld. Zuid-Italie is een agrarisch gebied. De olijven, graan en de druiven vinden hun weg naar de markt via de handelscentra van Bari.

Pugliese food
In Bari zijn heel veel goede restaurantjes te vinden. Onze top 2:
Ai 2 Ghiottoni
Via Nicolo’ Putignani 11/B,
70121, Bari, Italia
+39 080 523 2240

Al Pescatore
Piazza Federico II di Svevia 6,
70122, Bari, Italia
+39 080 523 7039


Fijne hotels
Grande Albergo delle Nazioni (5 stars)
Via Nicolo’ Putignani 11/B,
70121, Bari, Italia
+39 080 523 2240
Dit hotel ligt in het centrum aan zee.

The Nicolaus Hotel
Via Cardinale Agostino Ciasca 27,
70124, Bari, Italië
+39 080 908 0311
Dit hotel ligt net buiten het centrum. Dichtbij de snelweg. Tegenover dit hotel ligt Villa Camilla. Hier kun je zwemmen, sporten en naar de Hamman. Naast het hotel vind je een aantal goede restaurantjes.

Bereikbaarheid
In Bari vind je voldoende parkeergelegenheid. Je kunt het makkelijk bereiken met de auto. Wellicht moet je even wennen aan de chaotische Italianen, maar het is goed te doen. Wij parkeren meestal in de haven.
Ook met het openbaar vervoer kun je Bari goed bereiken. Het station is in het midden van het centrum. Vanuit het station loop je direct de hoofdstraat in: Via Sparano.

In de video hieronder vind je een impressie van mijn stad: Bari.

Wil je meer info? Laat een reactie achter en ik help je graag verder!

Geef een reactie
*
*
*

INSTAGRAM

Instagram did not return a 200.